Pretraga baze doktora po dijagnozama A – Ž

Pretraga doktora po dijagnozama A-Ž

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P R S Š T U V Z Ž

Novosti

Promocija strateškog dokumenta za rijetke bolesti u Istočnom Sarajevu

27. 11. 2023
Sa ciljem upoznavanja zdravstvenih radnika sa sadržajem Programa za rijetke bolesti Republike Srpske za period od 2022-2024. godine, 21.09.2023. godine je u I. Sarajevu održana prezentacija ovog strateškog dokumenta.
Program obuhvata aktivnosti nadležnih institucija, zdravstvenih ustanova i udruženja pacijenata koje je potrebno preduzeti kako bi se unaprijedila zaštita oboljelih od rijetkih bolesti.
Predstavnici Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske, Andrijana i Nemanja Golijanin su upoznali zdravstvene radnike sa neophodnosti adekvatne terapije i benefita koji donosi za pacijenta iz ugla oboljelog od hemofilije. Andrijana je istakla da postoji dobra saradnja sa ljekarima i podrška, kada je u pitanju liječenje hemofilije.
Pomoćnik ministra za zdravstvenu zaštitu Milan Latinović istakao je da je želja da se ovim programom senzibilišu zdravstveni profesionalci i javnost za probleme sa kojima se suočavaju oboljeli i njihove porodice.
Viši saradnik za zdravstvene tehnologije u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragica Vukosavljević pozvala je zdravstvene radnike da se detaljno upoznaju sa programom koji je dostupan na internet stranici ovog ministarstva na linku “Publikacije”.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta „Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju svakodnevnog života ljudi oboljelih od rijetkih bolesti“ koji finansira Evropska unija a implementira Institut za populaciju i razvoj u partnerstvu sa Savezom za rijetke bolesti Republike Srpske.